# 8 - 10.10.10...akhirnya kita bersatu,ALHAMDULILLAH..

sepadan tak?
haha tetiba soalan xhingat dunia :)





Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum w.b.t & salam sejahtera teman2 blogger..
Apa khabar anda,harap semuanya sihat2 belaka..

entry kali ni saya nak kongsi sket tentang tarikh 10.10.10..tarikh ni sgt2 bermakna dalam hidup aku sejak itu..bg kengkawan yg mengenali diri ini (cheewah,mcm nak wat ucapan raya laa pulak hehe) mesti dah tau kenapa tarikh tu bermakna buat aku..klu yg xtau tu pun buat2 je la tau ye haha..

hm pada 09.10.2010,akhirnya aku sah menjadi isteri kepada seorang lelaki yg comel2 ala pak tejo dlm ceta 'Cinta Kirana' tu..namanya Mohd.Noor a.k.a Prince Minoor (bukan nama sebenar) dengan beberapa kali lafaz hehe,akhirnya lulus jugak laa urusan akad & nikah..Alhamdulillah :)



10.10.10,tiba laa masanya kami disatukan di atas pelamin yg tersergam indah bertemakan merah + putih (ala2 kaler tema parti UMNO)..aku suka sgt ngan kaler tu,nampak sgt cantik & menyerlah..kaler tema ni pun sebenarnya mmg aku yg tetapkan..walaupun pada mulanya mendapat tentangan yg kurang hebat,akhirnya semua ahli keluarga bersetuju..Alhamdulillah.. :)



cantik x pelamin ni?aku suka sgt ngan kaler & designnya..
thanx to

Kak Girl yg dah wat kan pelamin & diriku lebih bergaya hahaha..
tp siyesly mmg suka sgt..byk org puji pelamin ni tau.. (^^,)


dup dap dup dap jantung aku masa nak mula2 melangkah keluar dari rumah..teringat ngan beberapa kes yg pernah terjadi kat pasangan2 pengantin..ada yg pengsan,ada yg jatuh tergolek,ada yg tetiba gila,ish sangat menakutkan..tapi Alhamdulillah Allah lindungi aku dgn bacaan2 ayat suci yg aku lafazkan..sekali lagi,Alhamdulillah.. dlm hati terdetik jugak,risau kalau2 pihak lelaki yg terima gangguan..tp syukur laa semuanya berjalan dengan lancar sehingga la kami habis melalui hari bersejarah itu..



Terima kasih Ya Tuhan..kerna berkat-Mu akhirnya kami berdua bersatu..kerna lindungan-Mu kami melalui hari itu dgn selamat,bahagia & mudah-mudahan Engkau akan terus merahmati kehidupan kami hingga ke akhir hayat..Aminnnn..



Buat abah,mumy,bapa,terima kasih atas doa restu kalian..sahabat2,cikgu2,
sedara mara,pacik macik,kazen2,
terima kasih segalanya..Insya Allah,lepas ni sesiapa yg wat
majlis kami akan tolong..buat my beloved siblings,
ipar2,biras2,terima kasih sangat2..yg pastinya,kami sayang kamu semua..
doakanlah kesejahteraan keluarga kami ya..
Aminn Ya Rabbal Al Aminn..


wif my beloved parents

wif my new family members

wif my family

family members from papar..

family members from beaufort..


kali ni entry sgt panjang sebab xdpt nak gmbarkan perasaan & ucapan terima kasih buat semua yg dah bertungkus lumus menjayakan majlis wedding aku ni..buat kengkawan & sedara mara yang xsempat djemput,xsempat dtg & xsempat segala2 nya jgn bsusah hati..nnt akan ada majlis 'babat' kat sebelah lelaki pla..so klu nak dtg tym tu sgt laa dialu-alukan..

26.11.2010 - 28.11.2010
Kg.Pengalat Besar,Papar Sabah.




sampai jumpa lagi,Insya Allah...





# 7 - Trip To Kelantan - KL

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum & Salam Sejahtera teman2..
Korang sihat x ari ni? harap semua sihat2 belaka laa hendaknya ek..
macam besa laa bila dh bukak blog ni,mestia ada something yg aku nak kongsi ngan korang..
aku xkesah laa cite best ke x..sbb bg aku blog aku ni bkn shj untuk tatapan
korang..tp utk kenangan & bacaan aku ngan my sayang..kali ni aku nak share sket (sket ke?) tentang trip kitaorg pi Kelantan & KL..
actually trip ni bkn sj trip besa..tp trip kami ni membawa hajat yg besar..
kami ni kira rombongan pengantin lelaki..jauh perjalanan kami ni..
from Sabah to Kelantan..bayangkan jak la,1 hari perjalanan..huhu
penat mmg penat tahap dewa..bkn kump. band dewa kat indonesia tu tau hehe..



ni pic aku shoot tym dah kat atas awan..byk lg pic mcm ni sbnrnya tp aku xla letak semua..takut full entry ni ngan pic nnt hehe..tym kat atas awan tu,
byk pemandangan yg cantik2..bila dh nampak kecantikan alam,di hati ni sempat jugak mengucap 'Subhanallah'..betapa cantiknya ciptaan Allah..
ya la dah lama xpi melancong ni since mula bekerja dulu..tup2 dpt tiket sponsor,
mkn sponsor,tempat tggl sponsor & serba serbi kena sponsor,
so apa lagi kan? mcm kata2 org kat Sabah ni slalunya:
"bah apalagi,jgn kasi lama..on jak" hehehe.. thanx syg 4 the enjoyed trips..
nnt bole la sponsor pi honeymoon pla kan?hehehe :)




ta daaaaa, akhirnya tepat jam 4.45pm kami smpai kat
Lapangan Terbang Sultan Firaun..eh mana Firaun pakai sultan..entaaaahh..
hehe mcm skrip P.Ramlee la pla..
Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra bah sebenarnya..tym ni klu ikutkan xdibenarkan bergambar..ntah knp sbbnya tp kami yg agak degil2 kepala batu ni
tetap jugak curik2 amik gambar..ya la sepa yg xnak ada gambar kenangan kan..
tym kat dlm flight,ada jugak la kami ambik beberapa keping gambar untuk
tambah koleksi kami..





my kucipu..my lalink..my sayang :)



gambar kat bawah ni pla tym kitaorg tunggu 'bapa mertua' aku
pi beli newspaper..aku pelik jugak mula2 tu,ya la mn x nya kan..
tym kat airport beliaudh beli newspaper..then smpai kat KL Sentral pun
dia beli newspaper lg..apa kah maknanya tu?adakah beliau
1org yg gemar membaca?or beliau suka mengumpul koleksi newspaper?
jawapannya...beliau bkn beli newspaper yg sm daaaa..hehe :P





tgk la barang2 yg kami angkut dari Kelantan tu..tu baru sket,ada lg sbnrnya..
tp xdpt nak ambik ngan angle yg baik sbb barang2 tu bertaburan..
huhu bahasa apa laa aku pakai ni :P
bygkan jak la,patung besar ala2 besar aku ni ada 3ekor,
beg ala2 Akedemi Fantasia tu ada 4,beg galas ada 3,
comforter yg baru beli kat Kelantan ada 4..bygkan laa mcmn nak
heret suma brg2 tu..huhu..ni la akibatnya bila dh shopping xhengat!..hehe









ni pic yg kitaorg amik tym kita naik LRT..xda tujuan pi mana pun sebenarnya..
justnak bawa & bg rasa anak2 kakak ipar aku tu naik LRT ni..
tp ada jugak kejadiaan agak lawak tym ni berlaku..kitaorg tpaksa berpatah balik sebanyak 2x ke destinasi yg sama gara2 lupa nak punch kad rapid tu d destinasi akhir..hahaha



yg pakai baju ijau tu bakal jadik model SLIMWORLD akan dtg..hehe :)
tu pun klu ada sponsor utk men'slim'kan bdn yg makin kedebabs ni hahaha..



hah yg ni pla mgkin akan jd penaja program men'slim'kan bdn aku ni..
bole kan syg?(dgn reaksi muka yg konon2 chumill & mata kedip2)



ni pla adalah org yg sgt penting dlm trip kami ni..tnpa beliau butalah mata sesat laa jln :P





ta daa,ni baru btl2 kami kat Kelantan..tgh tggu keta yg dsediakan oleh pihak pompuan..


ni la sebahagian rombongan yg ikut masa tu..hm ramai jugak la dlm 30org gtu..mcm2 karenah yg dtunjukkan masa ni..tp yg pasti korang suma mmg da' best..sporting & sharing..nnt kta wat trip sama2 lg k..insya Allah..




ni la bakal pengantin yg dimaksudkan 2..secocok x?


ok la,byk dah yg aku perkatakan utk entry ni..so korang layan je laa gambar2 yg aku sertakan kat bwh ni ek..enjoy it..

smpai jumpa lagi.. :)




ntah apa la yg sedang diketawakan oleh 2 beradik ni..




welcome to sempadan thailand..sawadikap.. :)








pasar Siti Khadijah..
mmg sgt murah kain2 kat cni..kalau nak cari gift utk kwn2 pun byk..


kamu makin chumill la syg..hehe


minah rempits nih.. :P


abg beca abg beca d tgh jln.. :)






kediaman di mana kami ditempatkan..sgt selesa,best & sgt dekat ngan sempadan Thailand..







ok dah habis..peace no war..


* dekak kampon ni kite pangge perkampongang siye..sebak banyok buze kang..ado patun beso ni dekak sini..
* dekak sini doh biaso doh..sampe polih pung doh takleh nok watpo..hehe ni la kata2 yg aku xleh nak lupa..



# 6 - Oh my hero..


Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum semuanya..

Salam Sejahtera jugak buat yang non-muslim..



So camana ngan raya korang?best x? raya tahun ni aku sangat happy..
sebab banyak perkara yang aku lalui dan akan lalui..

hehe muka pun rasanya makin berseri-seri..(berseri ke hikhikhik)
ok la berbalik ngan tajuk sebenar,aku ni nak ceta tentang kelahiran 'baby' baru dlm family aku..



tu hah gambar yang terpampang kat atas tu..comel x?comel x?
ha,tu la Mohd.Sarhan Zachry Bin Mohd.Nor a.k.a Abang..
ni anak adik aku yg dah kawin last year..ala yg kawin sekali ngan sister aku tu..
hm baby ni lahir awl 3 hari dr buffday mom dia iaitu 25.08.2010..


Alhamdulillah dia selamat dilahirkan dengan fizikal yang sihat walafiat
tanpa demam kuning yang slalu budak2 kecik kena tu..baby ni lahir adventure sket tau..
tyme kepala dia dah tkeluar separuh,mom dia still in toilet..
uoL's bayangkanlah camana keadaan tyme tu kan..


huhu
ni semua sebab nurse2 yg hentah hapa2 hentah kat hospital tawau tu..
bole2 je dorang selamba badak suru adik aku tu pi toilet tyme dia dah nak melahirkan.. kononnya sakit perut yg adik aku alami tu perasaan besa jak..maklum laa 1st baby konon..
dah tu nak jadi kan cerita (cheewah mcm lagak mami jarum pulak aku rasa hehe)..
tyme baby tu dah terkeluar sket,leh pla dorang suru adik aku tu tahan baby jgn bg keluar..

kononnya nak sukat ke hapa ntah..haiii nurse2..apa punya 'pintar' la korang ni.. tau la korang tu pelatih lagi..tp jgn la buat org yg dah nak teberanak tu sebagai eksperimen korang..adoyaiiiii.. nway,apa2 pun syukur laa adik aku & baby dia selamat..n now baby dia semakin sihat & comel..hope bila besar nnt biar laa jadi anak yg baik,berguna,bijak,soleh,hormat org tua & yang paling penting berjaya di dunia & akhirat..AMINN..


rasanya dah agak panjang dah karangan aku wat ni..takut korang naik boring pla baca ceta aku ni hehe..so korang layan la gambar2 budak SARHAN ni yg sempat aku curik shoot :) sampai jumpa lagi.. (^^,)v







































ni nak start muka sedih dah ni..hehe








Related Posts with Thumbnails